Smażona brukselka z czosnkiem i Chile
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Smażona brukselka z czosnkiem i Chile może być świetnym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 123 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tajski sos rybny, czosnek, niskosolny rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stone Pale Ale i czosnek smażone brukselki, Smażona Brukselka, oraz Wyśmienite Smażone Brukselki.
Instrukcje
Blanszować brukselkę w dużym garnkugotować osoloną wodę do jasnozielonego, około 15 sekund.
Rozgrzać olej w woku lub dużej patelni overmedium ciepła.
Dodać czosnek i mieszać do lightgolden brązowy, o 30 sekund. Użyj łyżki szczelinowej, przenieś do małej miski.
Zwiększyć ciepło do wysokiej; dodać brusselssprouts. Smażyć, aż zaczną mięknąć, 2-3 minuty.
Dodaj sos ostrygowy i next5 składników. Smażyć przez 30 sekund; dodaćchicken bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować dopłynność jest zmniejszona nieznacznie, o 2 protokół; dodać więcej chiles, w razie potrzeby. Wymieszać z czosnkiem.