Skrzydełka z kurczaka w sosie czosnkowym

Skrzydełka z kurczaka w sosie czosnkowym może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 29g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać liść laurowy, papryka, cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Skrzydełka z kurczaka w sosie Parmezanowo-czosnkowym, Bananowo-czosnkowe skrzydełka z kurczaka z sosem tropikalnym Creme i słodkimi Plantanami, oraz Pikantne Tajskie skrzydełka z kurczaka orzechowego z malinowym sosem Habanero (PB&J Wings) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skrzydełka kurczaka opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Na płytkim talerzu ułożyć mąkę i doprawić papryką, solą i pieprzem. Wrzucić do włączenia, a następnie pogłębiać skrzydła w mące.
Rozgrzać olej na patelni i brązowe skrzydełka kurczaka ze wszystkich stron.
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić na talerz.
Dodać płatki pieprzu, liść laurowy, cytryny, czosnek, oregano, sherry, i rosół z kurczaka na patelni.
Gotować przez 2 minuty, aby odparować alkohol. Odstawić kurczaka na patelnię. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut lub dusić w rozgrzanym piekarniku 375 stopni przez 20 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 139 dolarów za butelkę.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.