Przepis Kung Pao Wings jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie znakomitą opcją bezglutenową i bezmleczną dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 664 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,01 USD za porcję. Jest dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako niedroga przystawka. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką orzeszki ziemne, paprykę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kung Pao Chicken With Peanuts , Kung-Pao Chicken i Kung Po Chicken .
Instrukcje
1
Pokrój skrzydełka kurczaka na trzy części; usuń końcówkę skrzydełka. Odłóż skrzydełka na bok. W małej misce wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, wodę, sos sojowy, sok z cytryny i płatki pieprzu, aż do połączenia; odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu rozgrzej olej. Smaż skrzydełka kurczaka bez przykrycia przez 10-15 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie czysty, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Każde) Ser Neufchatel PHILADELPHIA®, Zmiękczony
3
Dodaj czerwoną paprykę i cebulę; smaż bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej; stopniowo dodawaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż sos zgęstnieje, a warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne