Skrzydła Nietoperza
Need a hor d ' oeuvre bezglutenowe i bezmleczne? Skrzydełka nietoperza mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 334 kalorie, 19g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Mieszanka skrzydełka z kurczaka, czosnek w proszku, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Pikantne Tajskie skrzydełka z kurczaka orzechowego z malinowym sosem Habanero (PB&J Wings), Skrzydła i rzeczy czosnek Buffalo Wings, oraz Brown Butter Old Bay Wings (aka the Best Chicken Wings Ever!).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C); przygotuj szklane naczynie do pieczenia 9x13 cali za pomocą sprayu do gotowania.
Wymieszać cukier, sos sojowy i czosnek w proszku w średniej misce. Ułóż skrzydła na dnie przygotowanego naczynia; polej równomiernie mieszankę sosu sojowego na skrzydłach.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut; skrzydełka obrócić łopatką i gotować kolejne 20 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla skrzydełek z kurczaka. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.