Skinny Kremowy Kurczak Enchiladas

Skinny Kremowy Kurczak Enchiladas
Skinny kremowy kurczak Enchiladas może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 19g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,39 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz kolendrę, czosnek, mieszankę meksykańskiego sera i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Skinny Kremowy Kurczak Enchiladas, Skinny Kremowy Kurczak Enchiladas, oraz Chudy Kurczak Enchiladas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 13x9-cala (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W 10-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać cebulę i czosnek; gotować 3 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka. W średniej misce wymieszaj bulion, mąkę, kolendrę i pieprz trzepaczką do wymieszania. Powoli dodawać do gorącej mieszaniny na patelni, stale mieszając. Gotować i mieszać 5 do 6 minut, aż mieszanina zagotuje się i lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Zdjąć z ognia. Wymieszać z kwaśną śmietaną, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
5
W innej średniej misce, wymieszać kurczaka, kukurydza, 1/2 szklanki sera, chiles, cilantro i 1/2 szklanki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
SerSer
Papryka ChiliPapryka Chili
SOSSOS
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Umieścić 2 tortille na raz na kuchence mikrofalowej; przykryć ręcznikiem papierowym. Kuchenka mikrofalowa na wysoki 10 do 15 sekund lub aż zmięknie. Łyżka około 1/3 szklanki mieszanki kurczaka w dół środka każdej ciepłej tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
MikrofalówkaMikrofalówka
7
Roll up tortille; zorganizować, szew boki w dół, w naczyniu do pieczenia. Najlepsze enchiladas z pozostałym sosem. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
SOSSOS
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec 30 do 35 minut lub aż sos będzie bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z piekarnika. Odsączyć; posypać pozostałą 1/2 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Odstawić na 5 minut przed podaniem. Tuż przed podaniem polej pomidorem i zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
11
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn