Skate z grzybami w sosie perłowym

Skate z grzybami w sosie perłowym
Skate z grzybami w sosie perłowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 34g białka, oraz 24g tłuszczu. Jeśli masz wino, ząbek czosnku, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Linguini z sosem z dzikich grzybów, Dziki Sos Pieczarkowy Z Makaronem Pełnoziarnistym, Rukolą I, oraz Kotlety z kurczaka z pieczarkami i cebulą perłową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dobrze umyć posiekany por w misce z zimną wodą, mieszając go, następnie wyjąć i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Rozgrzać olej w 3-do 4-quart ciężki rondel na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć por, marchew, cebula, i ząbek czosnku, często mieszając, aż warzywa są miękkie i dobrze rumiane, o 10 protokół. Wymieszać w wine i deglaze rondel przez gotowanie, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CebulaCebula
PorPor
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać wodę, sos sojowy, pietruszka, tymianek, liść laurowy, i borowiki i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż płyn zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
WodaWoda
4
Wlać przez sito o drobnych oczkach do szklanej miary, lekko naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Przełożyć do małego rondla. Jeśli masz więcej niż 3/4 szklanki, gotować napięty płyn kilka minut, aby zmniejszyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Masło i olej ciepła w 10-calowej patelni ciężkiej, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć grzyby z solą i pieprzem, mieszając, aż po prostu miękkie i złocisty, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj seler i smażyć, aż jasnozielony i chrupiący-przetargu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
3
Zdjąć z ognia i ogrzać, przykryć folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wywar na wolnym ogniu, następnie zdjąć z ognia i wymieszać z tapioką.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
BulionBulion
2
Odstawić, przykryty, 10 do 15 minut.
3
Podczas gdy sos stoi, wymieszać mąkę i curry w płytkiej misce. Rybę osuszyć i posypać solą i pieprzem, następnie pogłębiać w mieszaninie mąki, wytrząsając nadmiar i przenosząc na talerz jako pogłębiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Rozgrzać masło w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć ryby, obracając się raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, o 5 łącznie minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podgrzać sos, następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
6
Podawać rybę z podsmażonymi grzybami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS
RybyRyby
7
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną.
8
Uwaga kucharzy: bulion (bez tapioki) można zrobić 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
BulionBulion

Składniki

0(może być lub przeglądać)3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków1( bakłażany)marchewka posiekanamarchewka posiekana1żebro selera, cienko pokrojone po przekątnejżebro selera, cienko pokrojone po przekątnej0(może być lub przeglądać)Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pokruszone suszone borowikipokruszone suszone borowiki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino1świeża gałązka pietruszki płaskiejświeża gałązka pietruszki płaskiej2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna170Orzechy dowolne (posiekane)mieszane świeże grzyby, takie jak ostrygi i kurki, przycięte i podzielone na połowę wzdłuż lub ćwiartowane, jeśli są dużemieszane świeże grzyby, takie jak ostrygi i kurki, przycięte i podzielone na połowę wzdłuż lub ćwiartowane, jeśli są duże1ząbek czosnkuząbek czosnku1małepor (tylko białe i bladozielone części), posiekanypor (tylko białe i bladozielone części), posiekany1(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szybkie gotowanie tapiokiszybkie gotowanie tapioki0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)283Orzechy dowolne (posiekane)filet skate, o połowę przekrojony w poprzek, jeśli jest dużyfilet skate, o połowę przekrojony w poprzek, jeśli jest duży11 funt cukinii,6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1gałązka świeżego tymiankugałązka świeżego tymianku1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego1(zima)masło niesolonemasło niesolone2(zima)masło niesolonemasło niesolone4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Menage Trois Limelight Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn