Siopao (Filipińskie Pierogi Na Parze)
Siopao (filipińskie pierogi na parze) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Mieszanka sosu sojowego, mąki ryżowej, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 530 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Spróbuj Pierogi na parze, Pierogi Warzywne Na Parze, oraz Pierogi Warzywne Na Parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże rozpuścić w wodzie; wymieszać z cukrem i ubić w 2 1/2 szklanki mąki ryżowej, aby uzyskać miękką gąbkę. Odstawić w ciepłym miejscu, aby podwoić luzem, około 40 minut.
Wymieszać w 2 więcej filiżanek mąki ryżowej i 1/4 szklanki skracania i umieścić ciasto na wysmarowanej powierzchni roboczej; zagnieść w pozostałej 1/4 szklanki skracania zrobić gładkie ciasto.
Pokrój ciasto na 15 równych kawałków; uformuj każdy kawałek w kulkę.
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z kurczakiem, sosem sojowym, 2 łyżeczkami cukru, zieloną cebulą, solą i pieprzem. Jeśli mieszanina jest soczysta, dodaj skrobię kukurydzianą do zagęszczenia.
Pracując na lekko nasmarowanej powierzchni roboczej, spłaszczyć kulkę ciasta w okrąg o średnicy około 4 cali piętą dłoni.
Umieść około 1 łyżki nadzienia w środku kulki ciasta, ułóż krawędzie ciasta razem na górze, uszczypnij i przekręć, aby uszczelnić nadzienie.
Wszystkie nadziewane pierogi ułożyć na woskowanym papierze, a resztę pierogów przykleić uszczelką u dołu.
Spryskaj wielowarstwowy parowiec bambusowy sprayem do gotowania, umieść parowiec na dużym rondlu i wlej wodę do kilku cali poniżej parowca. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Pracując w kilku partiach, umieść 3 lub 4 wypełnione bułki w każdej warstwie parowca, nie pozwalając bułkom dotykać się nawzajem lub krawędzi parowca, przykryj parowiec i pozwól bułkom parować na średnim ogniu, aż puffy i ciasto będzie sprężyste, około 15 minut na partię.