Siopao (Filipińskie Pierogi Na Parze)

Siopao (Filipińskie Pierogi Na Parze)
Siopao (filipińskie pierogi na parze) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 345 kalorii. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Mieszanka sosu sojowego, mąki ryżowej, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 530 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Spróbuj Pierogi na parze, Pierogi Warzywne Na Parze, oraz Pierogi Warzywne Na Parze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drożdże rozpuścić w wodzie; wymieszać z cukrem i ubić w 2 1/2 szklanki mąki ryżowej, aby uzyskać miękką gąbkę. Odstawić w ciepłym miejscu, aby podwoić luzem, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
2
Wymieszać w 2 więcej filiżanek mąki ryżowej i 1/4 szklanki skracania i umieścić ciasto na wysmarowanej powierzchni roboczej; zagnieść w pozostałej 1/4 szklanki skracania zrobić gładkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Szklanki Posiekanych Daktyli (okołoSzklanki Posiekanych Daktyli (około
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Pokrój ciasto na 15 równych kawałków; uformuj każdy kawałek w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z kurczakiem, sosem sojowym, 2 łyżeczkami cukru, zieloną cebulą, solą i pieprzem. Jeśli mieszanina jest soczysta, dodaj skrobię kukurydzianą do zagęszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Pracując na lekko nasmarowanej powierzchni roboczej, spłaszczyć kulkę ciasta w okrąg o średnicy około 4 cali piętą dłoni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Umieść około 1 łyżki nadzienia w środku kulki ciasta, ułóż krawędzie ciasta razem na górze, uszczypnij i przekręć, aby uszczelnić nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Wszystkie nadziewane pierogi ułożyć na woskowanym papierze, a resztę pierogów przykleić uszczelką u dołu.
8
Spryskaj wielowarstwowy parowiec bambusowy sprayem do gotowania, umieść parowiec na dużym rondlu i wlej wodę do kilku cali poniżej parowca. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Pracując w kilku partiach, umieść 3 lub 4 wypełnione bułki w każdej warstwie parowca, nie pozwalając bułkom dotykać się nawzajem lub krawędzi parowca, przykryj parowiec i pozwól bułkom parować na średnim ogniu, aż puffy i ciasto będzie sprężyste, około 15 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia4
Magazyn