Single-Malt, Single-Hop IPA (dla początkujących Homebrewerów)

Single-Malt, Single-Hop IPA (dla początkujących Homebrewerów)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj Single-Malt, Single-Hop IPA (dla początkujących Homebrewerów). Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 591 kalorii, 20g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40 i kosztuje $1.62 za porcję. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wyeast american ale yeast, Golden promise malt, wyeast yeast nutrient blend i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Maple Pumpkin Ale (Dla Początkujących), Pojedyncze Rzeczy, oraz Single Serving Shakshuka.

Instrukcje

1
Podgrzać 15 quarts wody z kranu do 73° i dodać do zacieru tun.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Mash-in powoli, dodając wszystkie ziarna do zacieru zacieru, mieszając, aby zapobiec zbrylaniu. Temperatura zacieru powinna wynosić 152 ° F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
3
W oddzielnym pojemniku podgrzej 8,4 litra wody z kranu do 94°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Rozgnieść dodając 8.4 ćwiartkę wody z kranu 94° do kranu zacieru, mieszając, po pozostawieniu zacieru na odpoczynek przez 60 minut. Temperatura powinna wynosić około168.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Pozostawić w temperaturze zacieru na 15 minut. W oddzielnym pojemniku podgrzej 2,8 galona wody z kranu do 78°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Powoli odcedzić brzeczkę i dodać z powrotem do kadzi zacieru, recyrkulując, aż brzeczka będzie czysta i wolna od cząstek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
7
Spuścić zacieru tun do gotowania czajnika, sparowanie z 2.8 galonów 172°f wody z kranu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Dodaj pierwszy chmiel brzeczki po zapełnieniu czajnika.
9
Po zebraniu wszystkich przebiegów mash, zanotuj grawitację preboil. Doprowadzić brzeczkę do wrzenia.
10
Pozostaw brzeczkę do wrzenia 60 minut, dodając chmiel, wir i składniki odżywcze drożdży, jak wspomniano powyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
11
Schłodzić brzeczkę i przenieść do odkażonego wózka lub wiadra z śluzą powietrzną. Napowietrzać przez wstrząsanie lub natlenić kamieniem natleniającym.
12
Drożdże Pak i pozostawić do fermentacji w temperaturze 66 ° F do 68 ° F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
13
Gdy grawitacja znajduje się w kilku punktach docelowej grawitacji końcowej (około 1,014), stojak piwo do drugiego sanitized carboy lub wiadro z suchym chmielem w sanitized hop worek i pozostawić do stanu na 5 do 6 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
14
Butelka lub beczka o objętości 2,6.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia19
Magazyn