Simnel tarta
Simnel tarta może być tylko bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 740 kalorii, 12g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka dżemu morelowego, marcepanu, gotowego ciasta francuskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tarta wiśniowa Simnel, Tort Simnela, oraz Muffinki Simnel.
Instrukcje
Wymieszaj owoce, skórkę i sok w misce. Rozwiń ciasto na blasze do pieczenia. Zaznacz krawędź 2 cm od krawędzi nożem, przetrzyj dżem na wewnętrznej części, a następnie schłodź przez 10 minut.
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Owoce odcedzić, następnie wymieszać z marcepanem. Rozsypać mieszankę owoców wewnątrz granicy.
Piec przez 20 minut, aż ciasto będzie złote.
Pokroić w kwadraty i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "