Shrimp de Jonghe I jest pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 897 kalorii. Na 6,37 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odebrać bułkę tartą, krewetki, pietruszka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Shrimp de Jonghe, Garlicky Shrimp de Jonghe, oraz Homar de Jonghe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj 11x 7 calowe naczynie zapiekane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
Piekarnik
2
Umieść krewetki równomiernie w naczyniu zapiekanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie Zapiekane
3
Nalej wina do krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Wino
4
Wymieszać masło, czosnek, pieprz cayenne, papryka, pietruszka i bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Bułka Tarta
Papryka
Pietruszka-nać
Masło
Czosnek
5
Posypać mieszaninę okruchów chleba na krewetki. W razie potrzeby przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Chleb
6
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, lub aż krewetki są twarde i polewa jest złoty brąz.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.