Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki kreolski spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.89 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 472 kalorie, 37g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz czosnek, sos pomidorowy, liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Shrimp Creole, Shrimp Creole, oraz Shrimp Creole dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Obierz krewetki. Zrób płytkie cięcie wzdłuż tyłu każdej krewetki; wypłukać żyły. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
2
W rondlu 3-quart roztopić masło na średnim ogniu. Cebulę, paprykę, seler i czosnek gotować na maśle około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Masło
Seler
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wymieszać z pozostałymi składnikami z wyjątkiem ryżu i krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Ryż
4
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Dusić odkryte 10 minut.
5
Wymieszaj krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
6
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do medium. Przykryć i gotować 4 do 6 minut, mieszając od czasu do czasu, aż krewetki są różowe i firmy.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.