Shrikhand
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Shrikhand może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.52 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kokosa, wodę, mango i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj mango shrikhand lub amrakhand, jak zrobić mango shrikhand, Shrikhand, oraz Shrikhand i Pooris dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej patelni, tost szafran na małym ogniu, mieszając, aż kruchy, o 2 protokół. Ponownie przenieść i sproszkować w moździerzu z tłuczkiem lub na desce do krojenia z boku dużego ostrza noża.
Umieścić jogurt w dużej misce.
Włożyć szafran z powrotem na patelnię i dodać kardamon i wodę. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu, mieszając.
Mieszankę z szafranem ubić do jogurtu.
Mieszankę jogurtową umieścić w sitku wyłożonym gazą, filtrem do kawy lub ręcznikiem papierowym i umieścić na misce.
Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Przenieść jogurt do miski.
Dodać 1/3 szklanki cukru, lub więcej do smaku. Mikserem elektrycznym ubić jogurt, aż lekko zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Wlać do misek i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, lub umieścić w zamrażarce, aż bardzo zimno, ale nie zamrożone, o 30 protokół.
Tymczasem, na małej patelni, toast kokosa na małym ogniu, mieszając, aż złoty, o 2 protokół.
Podawać shrikhand z mango i kokosem.