Shoo-Fly Pie
Shoo-Fly Pie to deser, który serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 10g tłuszczu i w sumie 349 kalorii. Za 75 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wystarczy mieszanka lodowatej wody, jajka, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to bardzo przystępne przepis dla fanów Południowego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Shoo-fly Pie, Mokre Dno Shoo-Fly Pie, oraz Muffinki Shoo-Fly.
Instrukcje
W misce robota kuchennego połącz mąkę i sól, pulsując 3 do 4 razy.
Dodaj masło i pulsuj 5 do 6 razy, aż konsystencja będzie wyglądać na mączną.
Dodaj smalec i pulsuj kolejne 3 do 4 razy.
Zdejmij pokrywkę robota kuchennego i dokładnie spryskaj powierzchnię mieszanki wodą. Wymień pokrywę i Puls 5 razy.
Dodaj więcej wody i ponownie pulsuj, aż mieszanina utrzyma się po ściśnięciu.
Umieść mieszaninę w dużej zamykanej torbie, ściśnij razem, aż utworzy kulkę, a następnie wciśnij w zaokrąglony dysk i wstaw do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść 2 (9-calowe) metalowe patelnie do ciasta w lodówce, aby ostygły.
Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj w torbie, aż osiągnie krawędzie torby i będzie okrągłe od 10 do 11 cali.
Wytnij wzdłuż 2 stron plastikowej torby, otwórz torbę, aby odsłonić ciasto z 1 strony i odwróć 9-calową formę do ciasta do góry nogami po odsłoniętej stronie. Odwróć całość i delikatnie wyciągnij pozostałą stronę plastikowej torebki z ciasta. Wciśnij ciasto do krawędzi wokół patelni i odetnij nadmiar ciasta. Dociśnij brzegi ciasta do krawędzi patelni.
Wstaw do lodówki na 15 minut.
Zrób dziury po bokach i w dnie ciasta.
Umieść duży kawałek pergaminu na wierzchu ciasta i napełnij suchą fasolą. Wciśnij fasolę w brzegi ciasta, ułóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku przez 10 minut.
Usuń pergamin i fasolę i kontynuuj pieczenie do uzyskania jasnozłotego koloru, około 7 minut dłużej.
Wyjmij z piekarnika i umieść na ruszcie chłodzącym. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia podczas przygotowywania nadzienia.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Włóż mąkę, brązowy cukier, masło i sól do miski robota kuchennego i przetwarzaj, aż utworzy okruchy. Zarezerwuj 1/4 szklanki i odłóż na bok.
Umieść sodę oczyszczoną w średniej misce i zalej ją wrzątkiem.
Dodaj melasę, jajko i wanilię; ubij, aby połączyć.
Dodaj większą ilość okruchów do mieszanki melasy i ubij tylko do połączenia.
Wlej tę mieszaninę do przygotowanej Skórki.
Posyp pozostałą 1/4 szklanki mieszanki miękiszu równomiernie na wierzchu nadzienia.
Umieść ciasto na środkowym ruszcie piekarnika i piecz przez 40 do 45 minut lub do momentu, gdy nadzienie się zaciągnie, zacznie wyglądać na suche i zacznie lekko pękać.
Wyjmij z piekarnika, przełóż na ruszt i całkowicie ostudź przed cięciem.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Musujące, Port, Riesling, Moscato Dasti, Zinfandel
Kremowa Sherry, wino musujące i Porto to świetny wybór na ciasto Shoofly. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.