Sherry Pomidor Granita
Sherry pomidor Granitan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu sherry, ogórka, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kantalupa I Śmietana Sherry Granita, Sałatka pomidorowa z pomidorem Granita, oraz Krewetki z sosem Sherry-pomidorowym.
Instrukcje
Zmiksować pomidory, Sherry, cukier, 1 łyżkę octu i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w blenderze na gładką masę. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Wlać mieszaninę pomidorową do 8-do 9-calowego niereaktywnego naczynia do pieczenia i zamrozić do częściowego zamrożenia, około 1 godziny. Zeskrobać i wymieszać widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Nadal zamrażać, skrobanie raz lub dwa razy, aż równomiernie zamrożone, o 2 godziny więcej.
Seler, ogórek i rzodkiewki pokroić w cienkie paski julienne, następnie wrzucić do miski z olejem, pozostały 1/2 łyżeczki octu, sól i pieprz do smaku.
Granitę podawać z warzywami julienne.
Granita może być wykonana 3 dni wcześniej i zamrożona, pokryta folią po zamrożeniu. Skrobać przed podaniem.