Sformato z dyni z Fondutą i Frisee
Pumpkin Sformato z Fondutanem i Frisee może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Przepis ten służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 27g tłuszczu, oraz w sumie 629 kalorii. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ocet winny, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżką wynik 57% to danie jest solidne. Podobne przepisy są Żele Żurawinowe Z Sałatką Frisée, Frytkami Z Dyni I Ciepłym Boczkiem, Mozzarella Fonduta, oraz Macaroni Grill Fonduta Gamberi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zawiń dynię w folię i piecz 1 godzinę.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
Pokroić dynię w 1-calową kostkę i umieścić w misce do mieszania.
Dodać balsamellę, żółtka, jajka i 1/4 szklanki Parmigiano i wymieszać. Lekko masło Bundt patelni i kurzu z bułki tartej.
Wlać ciasto na patelnię Bundt i umieścić w bain marie.
Umieść w piekarniku i gotuj 1 godzinę 15 minut, lub aż wykałaczka utknięta w środku wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie podgrzać mleko na małym ogniu, aż powstanie piana.
Dodaj Fontinę i 2 łyżki pozostałego Parmigiano i wymieszaj, aby połączyć. Aby podać, pokrój na 1-calowe kawałki.
Miejsce na talerzu z ubranym frisee i mżawka z fonduta.