Ciasto Z Musem Dyniowym
Ciasto z musem dyniowym wymaga ok. 12 godzin od początku do końca. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 820 kalorii. Ten przepis służy 8. Mieszanka sproszkowanej żelatyny, soli, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 240 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi wam poważne jedzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Churro Pumpkin Pie Sernik Duński dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce miksera stojącego, masło śmietankowe i cukier wraz z mocowaniem wiosła, aż będą lekkie i puszyste.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając i zeskrobując boki miski po każdym dodaniu.
Dodać mąkę, przyprawy i sól i mieszać powoli, aż ciasto się połączy. Dwa razy owinąć ciasto w ciasny, okrągły dysk w plastikowej folii i schłodzić przez co najmniej dwie godziny, lub najlepiej przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj ciasto, aby miało mniej niż 1/4 cala grubości i delikatnie wciśnij ciasto na dno talerza ciasta. Pozostaw krawędzie, aby zbliżyć się nieco do krawędzi talerza ciasta.
Włóż skorupę do zamrażalnika, aby schłodzić przez 30 minut lub w lodówce, jeśli wcześniej ukształtujesz. Przyciąć krawędź nożem lub pozostawić tak, jak jest, aby uzyskać bardziej rustykalny wygląd. Schłodzoną skorupę wyłożyć pergaminem lub folią i wypełnić ciężarami(w tym celu ponownie używam suszonej fasoli)
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut, obracając w połowie.
Usuń wagi i liniowej i piec, aż cała skorupa jest złoty kolor (około 10 dodatkowych minut). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia skórki w talerzu ciasta.
Umieścić wodę w małej misce i posypać żelatyną na wierzchu. Odstawić i pozostawić żelatynę do rozkwitu. W małym rondlu połącz dynię, cukier, przyprawy i sól. Stale mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina stanie się gruba i gładka i rozpylona.
Zdjąć z ognia i ubić żelatynę.
Ubijać przez 1 minutę, a następnie przenieść mieszaninę do robota kuchennego i przetwarzać przez 1 minutę. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez 5 minut, a następnie dodać żółtka po jednym na raz, przetwarzanie przez 5 sekund między każdym dodatkiem. Powrót mieszaninę do rondla i stale mieszać, aż mieszanina osiągnie 71°.
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia tuż poniżej temperatury pokojowej nad łaźnią lodową, mieszając od czasu do czasu (jeśli jest zbyt ciepła, mieszanina nie ustawi się prawidłowo). Złóż schłodzoną śmietanę, która została ubijana do miękkich szczytów, uważając, aby nie spuścić z niej powietrza.
Mus wlać do skorupki ciasta i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin (najlepiej na noc).
Podawać schłodzone z bitą śmietaną w razie potrzeby.