Sezamowy Ryż Wieprzowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sezamowego ryżu wieprzowego. Ten przepis służy 4. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Jeśli masz gotowany ryż w worku, olej sezamowy, butelkowany mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kebaby Wieprzowe Z Ryżem Sezamowym, Szkliwione Kebaby Wieprzowe I Ryż Sezamowy, oraz Grillowana polędwiczka wieprzowa ze szparagami pomarańczowo-Sezamowymi i ryżem.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; pomiń sól.
Dobrze odcedzić; odstawić.
Podczas gotowania ryżu, wrzucić wieprzowinę z 1/2 łyżeczki czosnku i 1/2 łyżeczki imbiru.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj wieprzowinę; smażyć 3 minuty lub do czasu zakończenia.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju na patelni na średnim ogniu; dodać 1 łyżeczkę czosnku i 1/2 łyżeczki imbiru; smażyć 30 sekund.
Dodaj ryż, sos sojowy, sos hoisin i ocet; gotować 2 minuty, stale mieszając. Wymieszać z wieprzowiną; gotować 2 minuty lub do całkowitego ogrzania.
Posypać zieloną cebulą i sezamem.