Sezamowo - Solne Paluszki Chlebowe
Paluszki chlebowe z sezamem i solą morską mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 44 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, cukier, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Skręcone koper włoski i gruboziarniste solne paluszki chlebowe, Paluszki Chlebowe Sezamowe, oraz Miękkie Paluszki Sezamowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i łyżek; wyrównać nożem.
Dodać 2 szklanki plus 2 łyżki mąki i ziarna sezamu; wymieszać, aby utworzyć miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej 1/2 szklanki mąki, 1 łyżkę stołową na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Ciasto podzielić na 4 równe porcje. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), rozwałkuj część w prostokąt o wymiarach 10 x 5 cali na mące.
Posypać 1/4 łyżeczki soli; delikatnie rozwałkować sól do ciasta wałkiem do ciasta.
Pokrój ciasto na 8 (10-calowe) paski. Delikatnie podnieś oba końce każdego paska; delikatnie przekręć ciasto.
Umieść ciasto skręca 1 cal od siebie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania i posypane mąką kukurydzianą. Powtórz procedurę jeszcze trzy razy z pozostałym ciastem i pozostałą 3/4 łyżeczki soli.
Piec w 375 przez 12 minut lub do lekko rumiane na dnie.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojakach z drutu.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Bully Hill Vineyards Dry Riesling. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Bully Hill Vineyards Dry Riesling]()
Bully Hill Vineyards Dry Riesling