Sezamowo-Orzechowy Kurczak
Sezamowo-orzechowy kurczak jest bezmleczne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 392 kalorie, 37g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka sosu teriyaki, zielonej cebuli, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 56%. Podobne przepisy to Kurczak Z Sezamem, Paluszki Z Kurczaka Z Sezamem, oraz Paszteciki z kurczaka w sezamie z sałatką z wodorostów.
Instrukcje
Połącz piersi z kurczaka i 1/3 szklanki sosu teriyaki w dużej plastikowej torbie do zamrażania z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij i schłodź 10 minut.
W płytkim naczyniu wymieszać pekany i kolejne 4 składniki. Dredge kurczaka w mieszaninie orzechów pekan.
Kurczak gotować w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 6 minut z każdej strony lub do złotego koloru.
Wyjąć na półmisek i ogrzać. Rezerwy drippings w patelni.
Wymieszaj razem 1/2 szklanki sosu teriyaki, 1/4 szklanki wody i skrobię kukurydzianą, aż będzie gładka; dodaj pokruszonego ananasa i zieloną cebulę. Wymieszać mieszaninę do kapieli na patelni, mieszając, aby rozluźnić rumiane cząstki. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, 1 do 2 minut lub aż zgęstnieje.
Dekorować, w razie potrzeby.