Sezamowo-Cytrusowe Steki Z Tuńczyka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj steków z sezamu i cytrusów z tuńczyka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 611 kalorii, 43g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na $6.96 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Steki Z Tuńczyka Cytrusowego, Steki Z Tuńczyka Cytrusowo-Imbirowego, oraz Steki Z Tuńczyka Z Sezamem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć sos sojowy, miód, sok pomarańczowy, olej sezamowy, czosnek, imbir, i skrobia kukurydziana w ciężkiej, zip-top plastikowej torbie i dodać steki z tuńczyka. Zamknij worek i marynuj rybę przez 2 do 4 godzin w lodówce.
Ustaw stojaki piekarnika tak, aby górny stojak znajdował się 6 cali od góry piekarnika. Rozgrzej piekarnik do pieczenia konwekcyjnego w temperaturze 260°.
Umieść stojak z drutu na płytkiej patelni. Przetrzyj stelaż olejem.
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i natrzeć oliwą z oliwek.
Umieść na stojaku w patelni i piecz przez 5 do 6 minut, obracając raz, aż powierzchnia tuńczyka jest rumiana, ale środek jest nadal czerwony.
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i natrzeć oliwą z oliwek.
Umieść na stojaku w patelni i piecz przez 5 do 6 minut, obracając raz, aż powierzchnia tuńczyka jest rumiana, ale środek jest nadal czerwony.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
![Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot]()
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.