Sezam Kruchy
Sezam kruchy jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 289 kalorii, 1G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, cukier, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Sezam Kruchy, Czarno-biały Sezam kruchy, oraz Boczek Z Czarnego Sezamu Kruchy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie olej miskę arkusza (najlepiej jedną z boków) o wymiarach co najmniej 11 na 17 cali z olejem roślinnym. W średniej wielkości ciężkim rondlu połącz wodę, cukier, śmietanę z kamienia nazębnego i syrop kukurydziany i zagotuj na średnim ogniu. Używając termometru cukierkowego, aby go przetestować, gotuj mieszaninę, aż osiągnie 340 do 350 stopni. Kolor powinien być głęboki złoty brąz.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle, następnie wymieszać z sezamem i sodą oczyszczoną.
Wlać mieszaninę na naoliwioną patelnię i rozprowadzić ją nieco tylną drewnianą łyżką do grubości około 1/4 cala. Aby uzyskać cieńszą kruchość, umieść silpat na wierzchu i zwiń na żądaną grubość, gdy jest jeszcze ciepły.
Niech twardnieje, Odkryte, w chłodnym miejscu, 30 do 45 minut. (Aby umyć rondel, moczyć go przez noc.) Za pomocą rąk, w białych rękawiczkach w razie potrzeby, aby uniknąć odcisków palców, złamać kruche na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Aby się nagrzać, umieść w piekarniku 350 stopni.;