Serowy Boczek Brukselka
Serowy boczek brukselka może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 159 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 79 centów za porcję. Jeśli masz ser cheddar, liście tymianku, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Serowy Boczek Brukselka, Serowa brukselka z boczkiem, oraz Serowy Boczek Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. w rondlu 3-quart, miejsce brukselka; dodać wystarczającą ilość wody tylko na pokrycie.
Ogrzać do wrzenia; gotować 6 do 8 minut lub do chrupkiego-przetargu.
Odcedzić i wrócić do rondla; odstawić.
Tymczasem, w 10-calowej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową; odcedzić na papierowych ręcznikach i odstawić.
Odcedzić wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu boczku z patelni.
Dodać masło do tłuszczu boczku na patelni.
Podgrzewać na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Dodać cebulę; gotować 2 do 3 protokół, często mieszając, aż chrupiące-miękkie.
Dodaj mąkę, tymianek i pieprz; gotuj i mieszaj do dobrze wymieszanego. Stopniowo mieszać w pół na pół i bulionu granulki.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając; zagotować i wymieszać 1 minutę.
Zdjąć z ognia; wymieszać z parmezanem.
SOS polać brukselką w rondlu; delikatnie wymieszać. Łyżka do zapiekanki 2-ćwiartkowej.
Piec 25 do 30 minut, posypując pokruszonym boczkiem i serem Cheddar przez ostatnie 10 minut pieczenia, aż będzie gorący i bąbelkowy.