Serowe Brokuły Rigatoni
Cheesy Broccoli Rigatoni to wegetariańskie danie główne z dodatkiem lakto ovo. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 286 kalorii, 14 g białka i 10 g tłuszczu każda. Za 62 centy za porcję, ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką różyczki brokułów, oliwę z oliwek, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 50%. Serowe brokuły Rigatoni, serowa kiełbasa Rigatoni i serowe Rigatoni Bake są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie w dużym rondlu podsmaż czosnek na maśle na średnim ogniu przez 1 minutę. Mieszaj mąkę i sól, aż się połączą. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; odłożyć na bok.
Odcedzić makaron i wymieszać z olejem; odłożyć na bok.
W dużym rondlu zagotuj 1 cal wody i brokułów. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
Odcedzić i przelać zimną wodą.
W 13-calowym. x 9 cali naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania, ułóż 1 szklankę białego sosu, połowę makaronu i brokułów oraz 1/2 szklanki sera. Powtórz warstwy. Posyp pozostałym sosem i serem.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.