Serowa zupa warzywna
Serowa Zupa Wegetariańska to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 8 porcji. To danie główne ma 507 kalorii, 13 g białka i 45 g tłuszczu na porcję. Za 1,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Jeśli masz pod ręką seler, mąkę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 6 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 41%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Cheesy Veggie Chowder, Cheesy Veggie Quesadillas i Veggie Cheesy Bread.
Instrukcje
Na jednej patelni rozpuść 1/4 szklanki masła na średnim ogniu.
Cebulę, marchewkę, seler, paprykę i pomidor podsmaż na roztopionym maśle, aż będą miękkie. Za pomocą blendera lub robota kuchennego zmiksuj warzywa na bulion warzywny; odłożyć na bok.
W osobnym garnku rozpuść pozostałe 1/2 szklanki masła. Powoli wsypywać mąkę, następnie wymieszać pół na pół. Gdy będzie ciepły, powoli dodawaj ser, aż się rozpuści.
Wymieszaj z puree warzywnym i podawaj.