Serowa pizza pepperoni z parmezanem
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj Cheesy Pepperoni Parmezan Pizzan. Jedna porcja zawiera 685 kalorii , 27 g białka i 25 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,6 USD za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Mieszanka soli, parmezanu, pepperoni i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 61% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują serową pizzę Pepperoni , serowe bułki do pizzy Pepperoni i serowe paluszki do pizzy Pepperoni .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 4 szklanki mąki, 1 szklankę parmezanu, drożdże i sól.
Dodaj wodę i olej; mieszaj, aż mieszanina utworzy miękkie ciasto. Ugniatać na lekko posypanej mąką powierzchni przez 5 minut lub do momentu, aż będzie gładkie i elastyczne, stopniowo dodając pozostałą mąkę.
Ciasto pokroić na 4 części. (Każdy kawałek wystarczy na 12-calową pizzę.) Spryskaj 1 kawałek ciasta sprayem kuchennym; przykryć luźno plastikową folią.
Odstaw na 15 minut. Zobacz wskazówkę, jak przechowywać pozostałe ciasto do innego użytku.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (po odstawieniu na 15 minut) na okrąg o średnicy 12 cali na lekko posypanej mąką powierzchni; ułożyć na patelni do pizzy.
Piec 6 minut. Na wierzch połóż sos pomidorowy, odsączone pomidory, mozzarellę, pepperoni i 1 łyżkę parmezanu.
Piec 15 minut lub do momentu, aż mozzarella się roztopi, a brzegi skórki staną się złotobrązowe.
Pokrój pizzę na 6 plasterków.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Do pizzy można dodać Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Wyraźne, dojrzałe aromaty czerwonych jagód i wiśni kształtowane są przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki ukazują klasyczne nuty ziemi, grzybów i skóry Sangiovese, z podstawą mocnymi, ale eleganckimi taninami. Świetnie komponuje się z mięsami i mięsnymi sosami do makaronów, drobiem i twardymi serami.