Sernik Ze Słodkimi Ziemniakami
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1002 kalorie, 14g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. 76 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka jagód, cukru, twarogu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sernik Ze Słodkimi Ziemniakami, Sernik Ze Słodkimi Ziemniakami, oraz Sernik Ze Słodkimi Ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciasta funta: tłuszcz i mąka 10-calowa patelnia rurowa.
Za pomocą miksera, śmietany razem masło, Serek i cukier, aż mieszanina jest lekki i puszysty.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj ekstrakty z cytryny i wanilii. Przy niskiej prędkości miksera stopniowo dodawać przesianą mąkę, aż mieszanina będzie gładka. Beat until just combined.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Umieść patelnię w zimnym piekarniku i piecz w temperaturze 163° przez 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni przez 10 minut przed obracając się na stojaku z drutu. Całkowicie schłodzić przed podaniem.
W przypadku sernika ze słodkich ziemniaków: gotuj słodkie ziemniaki przez 40 do 50 minut lub do miękkości.
Odcedzić ziemniaki i uruchomić je pod zimną wodą, aby usunąć skórę. Słodkie ziemniaki rozgnieść w misce, odstawić i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 177°. ułóż dno 9-calowej okrągłej patelni z pergaminem i spryskaj boki nieprzywierającym sprayem.
Umieść 1/4-calowe plastry twarogu Poundcake na dnie patelni.
Ubić serek śmietankowy, aż będzie puszysty, stopniowo dodając cukier, aż będzie dobrze wymieszany.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszać z tłuczonymi słodkimi ziemniakami.
Dodaj pół na pół, wanilię i gałkę muszkatołową i dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni i piec przez 1 godzinę lub aż środek jest prawie ustawiony.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ciasto jest chłodne, Uruchom nóż wzdłuż krawędzi i wyjmij go z patelni, odwracając go na talerz. Następnie przełożyć sernik na półmisek, skórki w dół, i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Dekoruj świeżymi jagodami.