Sernik z serem pleśniowym i orzechami włoskimi
Sernik z serem pleśniowym i orzechami wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 6 g białka i 18 g tłuszczu. Za 87 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 26 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga winogron, krakersów, pieprzu i jajek. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Winogrona z orzechami i serem pleśniowym, Sałatka z serem pleśniowym i orzechami włoskimi oraz Kawałki sera pleśniowego z orzechami włoskimi i pleśnią.
Instrukcje
W dużej misce ubij ser śmietankowy i ser pleśniowy, aż będą puszyste.
Dodaj 1 szklankę kwaśnej śmietany, aż się połączy.
Dodaj jajka; ubijaj na niskiej prędkości, aż do połączenia. Wymieszaj pieprz.
Wlać do natłuszczonej formy 9-calowej. forma do pieczenia.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż środek będzie prawie gotowy (góra może pęknąć).
Odstaw na 5 minut na metalową kratkę; posmarować pozostałą śmietaną.
Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować; chłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Posypać orzechami włoskimi.
W razie potrzeby udekoruj winogronami, owocami gwiaździstymi i ziołami.
Podawać z krakersami. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Late Harvest Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje ulubione serniki. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Barefoot Cellars Merlot z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Piwnice boso Merlot]()
Piwnice boso Merlot
Wyśmienite aromaty i smaki konfitury jagodowej, porzeczki i śliwki. Zintegrowany dąb unosi owoce i uzupełnia średnio bogate taniny i utrzymujący się waniliowy finisz dębowy