Sernik Z Likierem Orzechowym
Jedna porcja zawiera 786 kalorii, 11g białka, oraz 57 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.63 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz masło, śmietanę, Likier z orzechów laskowych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gorąca Czekolada Z Likierem Orzechowym, Domowy Likier Z Orzechów Laskowych-Bez Cukru, oraz Likier Limoncello Plus Placki Sernikowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla skorupy: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Połącz okruchy ciastek i roztopione masło. Dobrze wymieszać, aby połączyć. Wciśnij mieszaninę na dno 9-calowej miski sprężynowej.
Piec przez 12 do 15 minut. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie masło boki springform patelni do mieszanki sernika.
Do nadzienia: w mikserze stojącym ubić serek śmietankowy. Zeskrobać po bokach miski kilka razy.
Dodać cukier i ubić go trochę więcej; skrobanie w dół boki raz lub dwa razy.
Dodawać jajka pojedynczo, mieszając między każdym dodatkiem, aż do całkowitego połączenia.
Wymieszać z kwaśną śmietaną na wolnej prędkości, wlewając Likier z orzechów laskowych do miski powolnym strumieniem.
Owiń dno patelni sprężynowej folią aluminiową. Zeskrobać nadzienie na ciasto czekoladowe na patelni. Owinąć zewnętrzną część patelni w 3 warstwy wytrzymałej folii aluminiowej i włożyć do większej patelni.
Dodaj tyle gorącej wody do zewnętrznej patelni, aby dojść do połowy.
Piec przez 1 godzinę. Sernik powinien być ustawiony na brzegach, ale nadal trochę jiggly w środku.
Pozostawić na noc. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi i otwórz patelnię springform. Wierzch sernika udekorować polewą czekoladową i orzechami laskowymi zanurzonymi w czekoladzie.