Sernik Z Cytryną
Ten przepis służy 9. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka cukru, twarogu, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Sernik Z Twarogiem Cytrynowym, Lemon Curd-Topped Lemon Cake + Blogiversary + Zestaw Do Pieczenia Kamionki Le Creuset Giveaway, oraz Sernik Kremowy.
Instrukcje
Wymieszać razem 1/4 szklanki cukru, Maca Mączka, posiekane śliwki migdały, i roztopione masło; naciśnij mieszaninę na dnie lekko nasmarowane 10-calowy springform patelni.
Piec w 350 przez 13 do 15 minut lub do lekko rumiane. Cool crust na stojaku drucianym. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 32
Ubić serek śmietankowy na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie gładki. Stopniowo dodawać Pozostałe 1 3/4 szklanki cukru, dobrze ubijając.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać 1 łyżkę startej skórki cytryny i 2 łyżki świeżego soku z cytryny.
Wlać mieszaninę do przygotowanej skorupy.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę do 1 godziny i 15 minut, aż sernik będzie prawie gotowy. Wyłączyć piekarnik; pozostawić sernik w piekarniku 15 minut.
Wyjmij sernik do stojaka z drutu; Uruchom ostry nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować. Całkowicie fajne. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Ułożyć sernik na półmisku lub podstawce do ciasta; zwolnić boki patelni springform i wyjąć.
Na wierzch sernika równomiernie rozprowadzić twaróg cytrynowy.
Dekorować, w razie potrzeby.
* Substytut 1 1/3 szklanki przygotowanego twarogu cytrynowego, w razie potrzeby.