Sernik Wakacyjny
Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 588 kalorii, 15g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bagietki, pieczoną paprykę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik Wakacyjny, Świąteczne Prezenty Sernik, oraz Świąteczny Sernik Świąteczny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Aby zrobić crostini, pokrój bagietki w plasterki o grubości 1/4 cala. Plastry bagietki posmarować oliwą z oliwek pędzlem do ciasta.
Umieść na 2 arkuszach do pieczenia wyłożonych folią i piec, aż będzie chrupiący i złoty, o 12 do 15 protokół. Rezerwa 25 plastrów crostini do sernika. Ostudzić Pozostałe crostini, a następnie przechowywać w szczelnym pojemniku, aż będzie gotowy do podania.
Aby zrobić skórkę z sernika, włóż 25 plastrów crostini do robota kuchennego i uruchom maszynę, aż crostini będzie jak bułka tarta, około 1 minuty.
Dodać roztopione masło i pulsować kilka razy, aby połączyć. Nacisnąć bułkę tartą na dno patelni sernika.
Piec na złoty kolor, około 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Aby zrobić sernik, zawiń Na Zewnątrz patelni sernika 2 warstwami wytrzymałej folii.
Umieść ricottę, ser śmietankowy i kozi ser w robocie kuchennym. Puls do wymieszania.
Dodać jajka, cukier i sól i pulsować kilka razy, aż dobrze wymieszane. Za pomocą gumowej szpatułki, wymieszać z czerwoną papryką, bazylią i tymiankiem.
Wlać masę serową do patelni sernikowej.
Na patelni ułożyć sernik.
Wlać tyle gorącej wody do patelni do pieczenia, aby dostać się do połowy boków patelni sernika.
Piec, aż sernik będzie złoty na brzegach, a środek ciasta lekko przesunie się, gdy patelnia jest delikatnie wstrząśnięta, około 1 godziny (ciasto stanie się jędrne, gdy będzie zimne.)
Przenieś ciasto do stojaka z drutu, aby ostygło przez 1 godzinę. Przechowywać w lodówce, aż sernik ostygnie, co najmniej 3 godziny i do 2 dni.
Aby służyć, połącz dżem i gorącą wodę w małej misce i mieszaj, aż dżem zostanie upłynniony.
Wyjmij sernik z patelni springform, przesuwając nożem po wewnętrznej stronie obręczy i odłączając pierścień patelni. Następnie przeciągnij długą metalową szpatułkę pod sernik i delikatnie przesuń na talerz do serwowania.
Skropić mieszankę dżemu na wierzchu sernika, zachęcając część dżemu do spływania po bokach.
Podawać z reserved crostini obok.