Sernik Ricotta z truskawkami

Sernik Ricotta z truskawkami
Ten przepis służy 12. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka soku z cytryny, masło, owoce truskawka spread, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ricotta miodowo-orzechowa z truskawkami, Truskawki balsamiczne z kremem Ricotta, oraz Truskawki waniliowe z cytryną Ricotta.

Instrukcje

1
Zrób sernik: Rozgrzej piekarnik do 177°. zawiń dno 9-calowej patelni sprężynowej z 2 warstwami folii aluminiowej. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Używając miksera elektrycznego ze średnią prędkością, ubić serek śmietankowy i ricottę, aż będzie gładka. Ubić w cukrze, jajkach, soku z cytryny i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Ser RicottaSer Ricotta
WaniliaWanilia
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodaj mąkę i skrobię kukurydzianą i użyj szpatułki, aby złożyć, aż do całkowitego wymieszania. Złóż śmietanę i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Wlać do springform patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
5
Umieść springform w dużej patelni do pieczenia i napełnij wystarczającą ilością gorącej wody, aby uzyskać około 1/3 boków springform.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec, aż ciasto będzie twarde wokół krawędzi, ale nadal lekko jiggly w centrum, 60 do 70 minut. Wyłączyć piekarnik, wyjąć sernik z patelni i wstawić ciasto z powrotem do piekarnika na 2 godziny do ostygnięcia. Przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Połącz sok z cytryny, owoce i 2 łyżki. woda w małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż owoce staną się płynne. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach ustawione nad miską. Użyj łyżki do pracy cieczy przez sito; wyrzuć wszelkie ciała stałe. Schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozprzestrzenianie Się OwocówRozprzestrzenianie Się Owoców
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Truskawki pokrój na pół lub ćwiartkę i ułóż dekoracyjnie na schłodzonym serniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
3
Posmaruj lekko glazurą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn