Sernik Ricotta
Sernik Ricotta to Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 146 kalorii, 6G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Mieszanka cukru, cynamonu, skórki cytrynowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Sernik Ricotta, Sernik Ricotta, oraz Sernik Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°. posmaruj i mąkę 9-calową patelnią w kształcie sprężyny. Wyjąć nadmiar mąki.
Umieść patelnię na 12-calowym placu z wytrzymałej folii aluminiowej. Uformuj folię szczelnie wokół podstawy i około 2 cali po bokach patelni, aby woda nie przedostała się do środka.
W średniej misce wymieszaj cukier, mąkę i cynamon.
W dużej misce, ubić ricottę, aż będzie gładka. Ubić w jajkach, wanilii i skórki cytrynowej, aż dobrze wymieszane. (Aby uzyskać gładszą konsystencję, ubijaj składniki mikserem elektrycznym lub przetwarzaj je w robocie kuchennym.)
Ubij suche składniki aż do wymieszania.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Ustawić patelnię na dużej patelni do pieczenia i wstawić do piekarnika. Ostrożnie wlać gorącą wodę na głębokość 1 cala w patelni do pieczenia.
Piec 1 godziny lub do góry ciasta jest złoty i wykałaczka włożona 2 cale od środka wychodzi czysty.
Wyłącz piekarnik i lekko otwórz drzwi.
Niech ciasto ostygnie w wyłączonym piekarniku 30 protokół.
Wyjąć ciasto z piekarnika i wyjąć folię. Schłodzić do temperatury pokojowej na patelni na stojaku z drutu.
Podawać w temperaturze pokojowej lub przechowywać w lodówce i podawać lekko schłodzone. Przechowywać przykryte odwróconą miską w lodówce do 3 dni.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;