Sernik Mascarpone
Sernik Mascarpone zajmuje około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Za 1,51 zł za porcję, dostajesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 51g tłuszczu i w sumie 704 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś ekstrakt z migdałów, ciasteczka amaretti, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 16%, to danie nie jest takie niesamowite. Sernik Mascarpone, Sernik Mascarpone, oraz Sernik Mascarpone są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 9-calową tortownicę lub 2 (12 sztuk) mini patelnie do sernika nieprzywierającym sprayem do gotowania. Owiń zewnętrzną część patelni folią aluminiową.
Dodaj ciasteczka do dużej zamykanej torby. Przykryj torbę ręcznikiem kuchennym i zmiażdż wałkiem do ciasta, aż ciasteczka zostaną grubo zmielone. W średniej misce wymieszaj okruchy ciastek z roztopionym masłem. Wciśnij miksturę na dno i 1 cal w górę boków przygotowanej tortownicy lub mini patelni do sernika. Połóż na blasze i piecz przez 5 minut.
Wyjmij z piekarnika i ostudź przed dodaniem nadzienia sernikowego.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F.
W misce robota kuchennego połącz sery z cukrem, aż do całkowitego wymieszania.
Dodaj jajka po 1 raz, całkowicie włączając po każdym dodaniu.
Dodaj szczyptę soli, ekstrakt z migdałów i skórkę pomarańczową i mieszaj przez 10 sekund.
Wlać nadzienie do przygotowanej patelni ze skórką.
Włóż tortownicę do brytfanny i wlej tyle gorącej wody, aby 3/4 drogi w górę boków tortownicy. Jeśli używasz tortownicy piec przez 1 godzinę, jeśli używasz mini patelni do sernika piec do całkowitego zestalenia, około 25 do 30 minut. Ostrożnie wyjmij brytfannę z piekarnika i przenieś tortownicę z łaźni wodnej na blat i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem ciasta z patelni. Pokrój i podawaj.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Późne zbiory Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes to moje najlepsze typy na sernik. Białe wina deserowe to Bezpieczny wybór na sernik (bez czekolady), ale słodki lambrusco będzie tak dobry z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Możesz spróbować Snake River Late Harvest Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Snake River Późne Zbiory Riesling
Wykonane z winogron pozostawionych do powieszenia na winorośli w naszej winnicy estate Arena Valley, Late Harvest Riesling to nasze oryginalne wino deserowe. Nasz 2011 ma limonkowy nos z nutą minerałów i miodowym wykończeniem. Ciesz się tym winem z deserami na bazie owoców lub jako orzeźwiający aperitif.