sernik malinowy
Sernik malinowy może być właśnie wegetariańskim przepisem lakto ovo, którego szukałeś. Ten deser ma 394 kalorie, 5 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Za 1,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup masło, maliny, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują sernik malinowy, sernik malinowy i sernik malinowy.
Instrukcje
Na ciasto wymieszaj mąkę, cukier i połowę skórki cytrynowej.
Posiekaj masło, aż będzie kruche. Wymieszaj żółtko i połowę wanilii. Połóż jedną trzecią ciasta na dnie 9 cali. Tortownica z usuniętym bokiem.
Piec w temperaturze 400° przez 7 minut lub do złotego koloru; Fajny. Przymocuj bok patelni do dna; poklep pozostałe ciasto na boku formy do wysokości 1-3/4 cala. Odłóż na bok.
Do nadzienia ubić serek śmietankowy, cukier i mąkę na gładką masę. Ubić w mleku i soli.
Dodaj jajka i żółtko, ubijaj na małych obrotach, tylko do połączenia. Wymieszaj pozostałą skórkę z cytryny.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do momentu, aż środek prawie się zetnie. Studzimy na metalowej kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować; chłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Połącz składniki sosu w rondlu; gotować i mieszać na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Gotuj i mieszaj jeszcze 1 minutę.
Zdjąć z ognia; odcedź, aby usunąć nasiona. Fajny. Tuż przed podaniem posyp sernik malinami i sosem.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Riesling z późnego zbioru, Lambrusco Dolce i Sauternes to świetny wybór na sernik. Do sernika (bez czekolady) bezpieczne są białe wina deserowe, ale słodkie lambrusco będzie dobrze współgrać z klasycznym sernikiem truskawkowym. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.