Sernik Limoncello
Limoncello Cheesecake Squares to deser, który serwuje 16. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 17g tłuszczu i w sumie 326 kalorii. Za $1.06 za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 297 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką Likier limoncello, cukier, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 9 godzin i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest takie wspaniałe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Limoncello Likier Plus Sernik Kwadraty, Sernik Bez Pieczenia Limoncello, oraz Ciasto funtowe Limoncello z nadzieniem z twarogu cytrynowego Meyer i kozim serem, tymiankiem i lukrem Limoncello.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj spód formy do pieczenia o wymiarach 9 na 9 na 2 cale nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Drobno zmiel biscotti w robocie kuchennym.
Dodaj roztopione masło i 1 łyżkę skórki z cytryny i przetwarzaj, aż okruchy zostaną zwilżone. Dociśnij mieszaninę miękiszu do dna (nie boków) przygotowanej patelni.
Piec, aż skórka będzie złota, około 15 minut. Całkowicie ostudź skórkę na ruszcie chłodzącym.
Zmiksuj ricottę w czystym robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodaj serek śmietankowy i cukier i dobrze wymieszaj, od czasu do czasu zatrzymując maszynę i zeskrobując boki miski roboczej. Dodaj limoncello, wanilię i pozostałe 2 łyżki skórki z cytryny.
Dodaj jajka po 1 na raz i pulsuj, aż się połączą. W razie potrzeby zeskrob boki miski.
Wlej masę serową na skórkę na patelni.
Umieść formę do pieczenia w dużej brytfannie.
Wlej tyle gorącej wody do brytfanny, aby zbliżyć się do połowy boków formy do pieczenia.
Piecz, aż sernik się zarumieni, a środek ciasta lekko się poruszy, gdy patelnia zostanie delikatnie wstrząśnięta, około 1 godziny (ciasto stanie się jędrne, gdy będzie zimne).
Przenieś ciasto na stojak; ostudzić 1 godzinę. Wstaw do lodówki, aż sernik będzie zimny, co najmniej 8 godzin i do 2 dni.
Pokrój ciasto na kwadraty i podawaj.
* Likier Limoncello można znaleźć w większości sklepów monopolowych oraz w dziale monopolowym niektórych rynków specjalistycznych.
Polecane wino: Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce, Sauternes
Sernik można łączyć z późnymi zbiorami Riesling, Lambrusco Dolce i Sauternes. Białe wina deserowe to Bezpieczny wybór na sernik (bez czekolady), ale słodki lambrusco będzie tak dobry z klasycznym sernikiem Truskawkowym. Anioł Late Harvest Riesling z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Anioł Późne Zbiory Riesling]()
Anioł Późne Zbiory Riesling
Messina Hof ' s Angel to chrupiące, słodkie wino deserowe, zebrane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona są prawie rodzynkami. Idealny do owoców, sernika i lekkich, słodkich deserów czekoladowych.