Sernik Flan
Przepis Cheesecake Flan może zaspokoić Twoje europejskie pragnienie w przybliżeniu 3 godziny i 10 minut. Za 72 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 12 porcji z 406 kalorii, 9g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką serek śmietankowy, mleko, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak niesamowity wynik spoonacular 22%. Spróbuj Sernik Flan, Sernik Flan, oraz Sernik Czekoladowy Flan dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść cukier, wodę i sok z cytryny w średnim rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj, aby połączyć. Gotuj, aż mieszanina cukru osiągnie głęboki złocistobrązowy kolor, około 10 do 15 minut.
Zdejmij rondel z ognia. Równo podziel karmel na 10 do 12 (3 1/2 cala) kokilek i odstaw na bok.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Za pomocą miksera elektrycznego ubij zmiękczony ser śmietankowy z jajkami na niskich obrotach, aby połączyć. Zwiększ prędkość do średnio-wysokiej i ubijaj, aż do całkowitego włączenia.
Dodaj mleko skondensowane, mleko odparowane, mleko pełne i ekstrakt waniliowy i kontynuuj ubijanie, aż wszystko będzie dobrze połączone, w razie potrzeby zeskrobując boki miski, około 2 do 3 minut.
Kadzi budyń nad karmelem do ramekins wypełniając je do 1/2 cala od krawędzi.
Umieść ręcznik kuchenny w głębokim naczyniu do pieczenia lub brytfannie i umieść kokilki w 2 rzędach na ręczniku.
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i za pomocą dzbanka wlej do naczynia tyle gorącej wody, aby sięgała do połowy boków kokilek, uważając, aby woda nie dostała się do kokilek. Przykryj naczynie do pieczenia szczelnie folią aluminiową i piecz, aż flan się zastygnie, około 30 minut. Po dotknięciu krawędzi kokilki flan powinien nadal kołysać się pośrodku.
Ostrożnie wyjmij naczynie do pieczenia z piekarnika, zdejmij folię i pozwól ramekinom lekko ostygnąć. Za pomocą szczypiec wyjmij kokilki z wody i ustaw na ręczniku, aby ostygły na co najmniej 2 godziny przed podaniem. Po całkowitym schłodzeniu flan można przechowywać w lodówce do 3 dni przed odformowaniem i podaniem.
Aby podać, przesuń cienkim nożem wokół wewnętrznej krawędzi kokilki, aby poluzować flankę, a następnie odwróć na talerz.