Sernik dyniowo-wirowy
Pumpkin-Swirl Cheesecake zajmuje około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 360 kalorii , 6 g białka i 27 g tłuszczu . Za 1,03 dolara za porcję otrzymujesz deser dla 16 osób. Dostarcza go Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup masło, zmieloną gałkę muszkatołową, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 30% . Wypróbuj Blueberry Swirl Cheesecake , Strawberry Swirl Cheesecake i Banana Bread with Chocolate Swirl , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
NAGRZEJ piekarnik do 160°C.
Wymieszaj pokruszone ciasteczka imbirowe, orzechy i masło; wciśnij mieszankę na dno formy o wymiarach 13x9 cali.
Utrzyj mikserem serek śmietankowy, 3/4 szklanki cukru i wanilię, aż się połączą.
Dodawaj jajka po jednym, ubijając po każdym, aż się połączą.
Wyjmij 1-1/2 szklanki ciasta. Wymieszaj pozostały cukier, dynię i przyprawy z pozostałym ciastem.
WLEJ ŁYŻKĄ połowę ciasta dyniowego do skorupy; przykryj łyżką połowę zwykłego ciasta. Powtarzaj warstwy; delikatnie zakręć nożem.
PIEC 45 min. lub do momentu, aż środek będzie prawie gotowy. Całkowicie ostudzić. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.