Sernik Czekoladowo-Pomarańczowy Marmurowy
Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 456 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jeśli masz wanilię, cukier, margarynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Sernik Czekoladowo-Marmurowy, Sernik Czekoladowo-Marmurowy, oraz Sernik Czekoladowo-Marmurowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°, jeśli używasz srebrnej 9-calowej patelni springform (lub do275, jeśli używasz ciemnej nonstick 9-calowej patelni springform).
Okruchy wafli wymieszać z margaryną.
Wyjąć 1/2 szklanki mieszaniny okruchów; odstawić. Naciśnij pozostałą mieszaninę okruchów mocno na dnie i 1-1/2 cali w górę strony patelni. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania napełniania.
Beat twarożek, cukier i wanilia w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, mieszając na małej prędkości po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
Wyjąć 1 filiżankę ciasta; umieścić w średniej misce.
Dodać czekoladę i zarezerwowaną mieszaninę okruchów; dobrze wymieszać. Odstawić. Skórkę pomarańczową wymieszać do pozostałego ciasta; wlać do przygotowanej Skórki. Top z łyżkami ciasta czekoladowego.
Przeciąć ciasto nożem kilka razy, aby uzyskać efekt marmuru.
Piec 50 min. do 1 godziny lub do momentu, gdy środek jest prawie ustawiony. Uruchom nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc. Resztki sernika przechowywać w lodówce.