Serious Heat: Homemade Harissa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj poważne ciepło: Domowy Harissan spróbuj. Jedna porcja zawiera 313 kalorii, 3G białka, oraz 29g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 117 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, pieczoną paprykę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Natychmiastowy domowy sos Barbecue (łagodny do średniego ciepła), Serious Heat: Domowy prezent Chipotle Caramel Popcorn Crunch, oraz Podstawowy Przepis Domowej Roboty Harissa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść chiles w żaroodpornej misce i przykryj wrzącą wodą.
Odstawić na 20 do 30 minut, aż chiles zmiękną. Rezerwat wody chile.
Gdy chiles są zmiękczone, odciąć top off chile i usunąć nasiona z wnętrza chiles.
Dodaj do robota kuchennego lub blendera, wraz z pozostałymi składnikami, z wyjątkiem soli i oleju.
Dodaj dwie łyżki wody reserved chile.
Przecier, powoli wlewając olej rzepakowy do emulgowania i zagęszczania mieszaniny (Uwaga: cały olej może nie być potrzebny.).
Doprawić do smaku solą i dodatkowym sokiem z cytryny. Harissa będzie przechowywać w lodówce przez kilka tygodni.