Serious Eats ' Peklowana Wołowina
Serious Eats ' peklowana wołowina może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 432 kalorie, 21g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 399 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz pieprz, sól koszerna, ziemniaki Yukon gold i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Peklowana Wołowina, Peklowana Wołowina, oraz Peklowana Wołowina Hash-It-Out dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 12-calowy heavy-DNA nonstick lub patelni żeliwnej na średnim ogniu, aż pienienie-ustępuje.
Dodać ziemniaki i gotować, mieszając często z gumową szpatułką lub drewnianą łyżką, aż będą miękkie i jasnobrązowe, o 12 minut w sumie.
Dodaj gotowaną peklowaną wołowinę, cebulę i poblano i gotuj, często mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, o 4 protokół.
Dodać ketchup lub sos chili i ostry sos, mieszać do połączenia, i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Używając gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki, delikatnie pakuj ziemniaki i mieszaj na patelnię, tworząc gładki wierzch. Podnieść ciepło do wysokiej i gotować bez zakłóceń, aż dolna warstwa jest głęboko brązowy, o 3 protokół. Za pomocą szpatułki podnieś rumiane kawałki z dna patelni i zamieszaj w górnych warstwach. Przepakuj patelnię i powtórz trzy lub cztery razy, aż cała patelnia będzie pełna dobrze rumianych ziemniaków, łącznie około 10 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Zrób cztery wgłębienia na powierzchni haszyszu i rozbij jajko na każde z nich. Doprawić solą i pieprzem, przykryć patelnię i gotować, aż jajka są ledwo ustawione, o 5 protokół. Przynieś patelnię na trójnóg na stole i podawaj natychmiast.