Serduszka Rzymskie z pieczoną papryką i sosem Cabrales
Serca Romaine z pieczonej papryki i Cabrales Dressing może być tylko przystawka szukasz. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Ten przepis służy 8. Jeśli masz paprykę, sok z limonki, serca rzymskiego, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Serduszka Rzymskie z pieczoną papryką i sosem Cabrales, Serduszka Sałatka Rzymska z kremowym sosem sojowym, oraz Serduszka Rzymskie Z Kozim Serem Dressing.
Instrukcje
Połóż chiles i paprykę na ich bokach na stojakach palników gazowych i włącz płomień na wysoki. (Lub broil na stojaku brojlerów patelni o 2 cale od ciepła.) Piecz, obracając szczypcami, aż Skórki poczernią, 5 do 8 minut.
Przenieść do miski, a następnie przykryć i pozostawić na parze 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić w cienkie paski.
Ubij razem składniki dressingu w dużej misce.
Każdy liść Romanii zanurz w sosie, aby pokryć, otrząsając nadmiar i ułóż na talerzu. Wrzucić paski pieprzu w pozostałym sosie i rozrzucić na romaine.
* Paprykę można prażyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Możesz zrobić opatrunek 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryty. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.