Selerowo-Korzeniowy Remoulade
Selerowo-korzeniowy Remoulade jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawka. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, soli, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Céleri-rave Rémoulade (seler korzeniowy Rémoulade), Seler Korzeń Remoulade, oraz Korzeń Selera Rémoulade.
Instrukcje
Korzeń selera ma bardzo twardą skórkę i łatwo odbarwia się, więc działa szybko. Użyj ostrego, wytrzymałego noża do parowania, aby odciąć skórkę. Biały miąższ natrzeć odrobiną soku z cytryny.
Pokrój korzeń selera na kawałki, które zmieszczą się w rurze robota kuchennego wyposażonego w ostrze rozdrabniające. (Można również rozdrobnić korzeń selera za pomocą mandoliny.) Rozdrobnić korzeń selera, następnie wrzucić do dużej miski z pozostałym sokiem z cytryny i solą i szczelnie przykryć.
Jabłko pokroić w julienne ostrym nożem lub mandoliną. Wymieszać z rozdrobnionym korzeniem selera i przykryć.
Przygotować dressing: w ciepłej średniej misce, ubić ocet, musztardę, sól i pieprz. Stopniowo ubijaj olej do emulgowania.
Ubić majonez. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Złożyć dressing do mieszanki seler-korzeń i smak przypraw, przykryć i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone. (Sałatka będzie przechowywać przez kilka dni, jeśli będzie przykryta i schłodzona.) Gotowy do podania, posypać natką pietruszki.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;