Seler Jabłko Granita
Ten przepis służy 8 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bardzo seler, jabłka granny smith, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Granita Z Selera Jabłkowego, Granita Jabłkowo-Selerowa, oraz Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tabletkę witaminy C pokruszyć w misce łyżką, następnie przełożyć na sito zwilżoną ściereczką z mąki i ułożyć na misce.
Jabłka przecier z 1/3 szklanki wody w robocie (nie używać blendera) aż prawie gładkie, a następnie wlać do ściereczki. Zgniataj ściereczkę wokół mieszaniny i wyciśnij jak najwięcej przezroczystego soku przez ściereczkę (około 11/2 szklanek). Wyrzucać ciała stałe pozostające w tkaninie. Spłucz i wykręć ściereczkę, a następnie wróć na sito.
Estragon przecier z pozostałą 1/3 szklanki wody w procesorze, aż woda będzie ciemnozielona, następnie dodać seler i przecier, aż będzie prawie gładka.
Wlać na wyłożone sito i wycisnąć soki (około 1 1/2 szklanki) do miski z sokiem jabłkowym. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Zamrozić mieszaninę w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia, skrobając i mieszając widelcem co 30 minut, aż do zamrożenia, co najmniej 3 godziny. (Będzie to zbyt trudne do zeskrobania po całkowitym zamrożeniu.)
Granita może być wykonana 2 dni wcześniej (pokrywa po zamrożeniu).
Odstawić w temperaturze pokojowej około 10 minut i ponownie zeskrobać przed podaniem.