Seksowny gulasz rybny
Seksowny gulasz rybny wymaga około 50 minut od początku do końca. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 418 kalorii, 26 g białka i 18 g tłuszczu każda. Za 3,93 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis wypróbowało i polubiło 21 osób. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, soli i pieprzu, estragonu i filetów z ryby skalnej. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Seksowny wegański gulasz z soczewicy – tak łatwy, że sam się gotuje, Easy Fish Molee (gulasz rybny w stylu południowoindyjskim z kokosem) i Easy Fish Molee (gulasz rybny w stylu południowoindyjskim z Orzech kokosowy).
Instrukcje
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj por, szalotkę i 1/2 łyżeczki soli na roztopionym maśle, aż zmiękną, 10 do 15 minut.
Wmieszaj wino do mieszanki porów, zwiększ ogień do średniego i gotuj przez 2 minuty.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia.
Wymieszaj koper włoski i ziemniaki z mieszanką porów i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą prawie miękkie, około 10 minut. Doprawić solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne.
Dodać śmietanę i wymieszać do połączenia.
Do zupy wmieszaj rybę i estragon, przykryj i gotuj przez 3 minuty. Delikatnie wymieszaj, zmniejsz ogień do średniego i gotuj, aż ryba będzie łatwo płatkowata widelcem, około 5 minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner to świetny wybór do ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Lexème Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
![Lexème Pinot Noir]()
Lexème Pinot Noir
zrównoważony, finezyjny, gładki