Sekretny składnik (żurawina): duszona tęczówka z żurawiną

Sekretny składnik (żurawina): duszona tęczówka z żurawiną
Tajemniczy składnik (żurawina): duszona tęczówka z żurawiną jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Jest idealny do Boże Narodzenie. 29 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz żurawinę, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i Krystalizowanym imbirem, Sekretny składnik (żurawina): lody żurawinowe z kawałkami białej czekolady, oraz Tajny Składnik Dziękczynienia Sos Żurawinowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować chard przez wycięcie łodygi ze środka każdego liścia. Trim końce każdej łodygi, a następnie cięte na bias w 1 1/2-calowe kawałki. Liście rozdrzeć na 3 lub 4 kawałki każdy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
2
W średniej patelni z prostymi bokami, podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Dodać cebulę i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować, mieszając często do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodaj żurawinę, tylko łodygi chard, ząbek czosnku i wodę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Gdy łodygi chard są miękkie, zdjąć pokrywę i zwiększyć ciepło do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
6
Dodaj liście chard, i używać szczypce do obracania liści w patelni, aż tylko zwiędną, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Podawać na gorąco, skropione z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek. Opcjonalnie możesz dodać pokruszony świeży kozi ser na wierzch w ostatniej chwili przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia70
Magazyn