Scotch egg pie
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do twojej kolekcji, Scotch egg pie może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 1024 kalorii, 47g białka, oraz 66 g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 520 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ciasta kruchego, bułki tartej, mielonej buławy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jajko Szkockie, Scotch Egg, oraz Scotch Egg.
Instrukcje
Umieść 6 jaj na dużej patelni z zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia, a następnie usunąć z ognia. Pozostawić na 5 minut, następnie wyjąć jajka i schłodzić pod zimną bieżącą wodą. Obierz.
Przeciąć końce kiełbasy i wycisnąć mięso do miski do mieszania.
Dodaj maczugę, tymianek, 75 g bułki tartej, 1 Pozostałe jajko i trochę mielonego pieprzu i dobrze wymieszaj.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Przekrój 2 długie paski pergaminu do pieczenia w 20-centymetrowej blaszce do ciasta lub okrągłej blaszce do ciasta (aby pomóc ci podnieść ciasto).
Połowę ciasta rozwałkować na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aby wyłożyć blaszkę. Pozostałą bułkę tartą rozsypać na podstawie ciasta, a następnie wkleić w około jedną czwartą mieszanki kiełbas. Równomiernie rozłożyć obrane jajka na wierzchu, następnie delikatnie zapakować mięso wokół i nad starając się równomiernie przykryć jajka bez pozostawiania luk.
Rozwałkować pozostałe ciasto, przykryć ciasto, a następnie przyciąć krawędzie. Szczypta i zaciskaj krawędzie, aby je uszczelnić, wsadź otwór pary w górę, a następnie glazuruj ostatnim jajkiem, lekko ubijając widelcem. Rozsypać z sezamem, a następnie piec przez 30 min.
Wyjmij ciasto z piekarnika i ostrożnie wyjmij je z puszki.
Umieść na blasze do pieczenia i wróć do piekarnika na 10 minut, aby brązowe boki ciasta.
Przełożyć do stelaża z drutu w celu ostygnięcia, a następnie podawać w grubych klinach.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Lambrusco Dolce, późne żniwa Riesling i Vin Santo to moje najlepsze propozycje na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Można spróbować winnic późnych zbiorów Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
![Winnice Późne Zbiory Riesling]()
Winnice Późne Zbiory Riesling
Bladożółty kolor, nos otwiera się aromatami świeżego ananasa, soczystej nektaryny i nut cytrusowych. Wino w pełni pokrywa podniebienie wyrażając żywe smaki kwiatu pomarańczy, cierpkiego jabłka granny smith i plastra miodu. Długie wykończenie wyświetla idealną równowagę słodyczy i przepysznej kwasowości, zapraszając kolejny łyk.