Scooped: Irish Coffee Ice Cream z ogoloną ciemną czekoladą i kandyzowanymi orzechami pekan

Scooped: Irish Coffee Ice Cream z ogoloną ciemną czekoladą i kandyzowanymi orzechami pekan może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 411 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cukier, czekolada, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pieczone buraki i lody z ciemnej czekolady, Sałatka z ogolonego kopru włoskiego, pomarańczy i kandyzowanych orzechów pekan, oraz Sorbet Z Gorzkiej Czekolady dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać cukier do rondla trzy kwarty z wystarczającą ilością wody, aby tylko zwilżyć cukier, o 1/4 szklanki.
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Niech tworzą Karmel i ciemnieją, obracający się garnek, jeśli tworzą się gorące punkty. Kiedy karmel zmieni kolor na ciemny bursztyn i zacznie palić, wyłącz ciepło i wymieszaj masło drewnianą łyżką. Karmel będzie bąbelkowy, więc uważaj na parę.
Gdy masło jest w pełni zintegrowane, dodać pół na pół w stałym strumieniu i mieszać do połączenia. Karmel będzie bąbelkiem i parą. Gdy nabiał jest w pełni włączony, dodać mieloną kawę, sól i 1 łyżkę whisky. Jeśli karmel się wchłonie, mieszaj na małym ogniu, aż się rozpuści.
W dużej misce, ubić żółtka dobrze, aż cytrynowy w kolorze i zagęścić (będą spadać trzepaczką wstążki).
Dodaj chochlę mieszanki karmelu do żółtek, stale ubijając. Powtarzaj, aż dno miski będzie ciepłe w dotyku.
Miksturę żółtkową przełożyć do garnka i ubijać do połączenia.
Powrót garnek na małym ogniu i niech budyń zagęścić, mieszając często drewnianą łyżką. Krem robi się, gdy pokrywa tył łyżki i palec przesunięty w poprzek pozostawia czystą linię.
Wyjąć z ognia i wymieszać z pozostałą whisky.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce przez noc lub co najmniej 8 godzin.
Ubijaj krem zgodnie z instrukcją maszyny. Kiedy lody są prawie gotowe, powoli posypać wiórkami czekoladowymi.
Dodaj pekan, grubo posiekane, jak również, jeśli chcesz (Lub zachować całość do dekoracji później).
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i zamrozić na 2 do 3 godzin, lub do firmy.