Scooped: Irish Coffee Ice Cream z ogoloną ciemną czekoladą i kandyzowanymi orzechami pekan

Scooped: Irish Coffee Ice Cream z ogoloną ciemną czekoladą i kandyzowanymi orzechami pekan
Scooped: Irish Coffee Ice Cream z ogoloną ciemną czekoladą i kandyzowanymi orzechami pekan może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 411 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, cukier, czekolada, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pieczone buraki i lody z ciemnej czekolady, Sałatka z ogolonego kopru włoskiego, pomarańczy i kandyzowanych orzechów pekan, oraz Sorbet Z Gorzkiej Czekolady dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać cukier do rondla trzy kwarty z wystarczającą ilością wody, aby tylko zwilżyć cukier, o 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Niech tworzą Karmel i ciemnieją, obracający się garnek, jeśli tworzą się gorące punkty. Kiedy karmel zmieni kolor na ciemny bursztyn i zacznie palić, wyłącz ciepło i wymieszaj masło drewnianą łyżką. Karmel będzie bąbelkowy, więc uważaj na parę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Gdy masło jest w pełni zintegrowane, dodać pół na pół w stałym strumieniu i mieszać do połączenia. Karmel będzie bąbelkiem i parą. Gdy nabiał jest w pełni włączony, dodać mieloną kawę, sól i 1 łyżkę whisky. Jeśli karmel się wchłonie, mieszaj na małym ogniu, aż się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
WhiskeyWhiskey
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
W dużej misce, ubić żółtka dobrze, aż cytrynowy w kolorze i zagęścić (będą spadać trzepaczką wstążki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Dodaj chochlę mieszanki karmelu do żółtek, stale ubijając. Powtarzaj, aż dno miski będzie ciepłe w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
ChochlaChochla
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
7
Miksturę żółtkową przełożyć do garnka i ubijać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Powrót garnek na małym ogniu i niech budyń zagęścić, mieszając często drewnianą łyżką. Krem robi się, gdy pokrywa tył łyżki i palec przesunięty w poprzek pozostawia czystą linię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Wyjąć z ognia i wymieszać z pozostałą whisky.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
10
Przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce przez noc lub co najmniej 8 godzin.
11
Ubijaj krem zgodnie z instrukcją maszyny. Kiedy lody są prawie gotowe, powoli posypać wiórkami czekoladowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
12
Dodaj pekan, grubo posiekane, jak również, jeśli chcesz (Lub zachować całość do dekoracji później).
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
13
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i zamrozić na 2 do 3 godzin, lub do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn