Schłodzone buraki z kwaśną śmietaną
Schłodzone buraki ze śmietaną mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 93 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz buraki, śmietanę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prażone buraki z kwaśną śmietaną, Tagliatelle z rozdrobnionymi burakami, kwaśną śmietaną i pietruszką, oraz Arctic Char z kremem chrzanowym, słodko-kwaśnymi burakami i zielenią mniszka lekarskiego.
Instrukcje
Umieść buraki i 1 łyżkę soli w dużym garnku i dodaj wystarczająco zimnej wody, aby pokryć o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż nóż do parowania można umieścić płynnie do buraka, około 25 minut, w zależności od wielkości.
Odcedzić i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Usuń skórki. (Powinny łatwo się ześlizgnąć, kolejny znak doneness.)
Umieścić buraki w misce i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Pokrój je na pół wzdłuż. Ułóż połówki na 6 talerzach.
Skropić olejem i octem, a następnie posypać pozostałą solą i pieprzem.
Podawać z odrobiną kwaśnej śmietany z boku i odrobiną pokrojonego koperku.Wskazówka:Szukaj buraków w różnych kolorach na lokalnym targu. Candy cane (na zdjęciu) jest stosunkowo powszechną odmianą z czerwonymi i białymi paskami.