Schłodzona zupa z kukurydzy i maślanki

Schłodzona zupa z kukurydzy i maślanki
Schłodzona zupa z kukurydzy i maślanki wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 124 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,29 zł za porcję, otrzymujesz zupę, która serwuje 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać ząbki czosnku, szczypiorek, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak zajebisty spoonacular wynik 31%. Spróbuj Schłodzona Zupa Z Maślanki, Schłodzona zupa z buraków i maślanki, oraz Schłodzona Zupa Tomatillo Z Maślanki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odciąć ziarna kukurydzy off kolby; przenieść ziarna do dużej miski. Zeskrobać kolby nad miską nożem, aby usunąć resztki kukurydzy i mlecznej cieczy. Połamać kolby w połowie w poprzek i rezerwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj szalotki, imbir, i czosnek; sauté aż szalotki zaczynają zmiękać, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
4
Dodać kukurydzę i wszelkie zgromadzone cieczy w misce. Gotować do ogrzania przez, mieszając od czasu do czasu, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać kolby i bulion. Doprowadzić zupę do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, aż kukurydza będzie bardzo miękka, o 30 protokół. Odrzuć kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KukurydzaKukurydza
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Praca w partiach, zupa puree w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Przenieść do dużej miski. Wymieszać 1 szklankę maślanki do zupy. Przykryć i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 3 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podzielić na 8 miseczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Skropić dodatkową maślanką, posypać szczypiorkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
SzczypiorekSzczypiorek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn