Schłodzona zupa z awokado z pieczonym kremem Poblano
Schłodzona zupa z awokado z pieczonym kremem Poblano może być właśnie zupą, której szukasz. Ten przepis służy 14 i kosztuje 57 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz awokado, mielony kminek, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Schłodzona surowa zupa z awokado ogórkowa w kremie migdałowym, Schłodzona pieczona zupa z czerwonej papryki z awokado-Salsa Chile, oraz Schłodzona Zupa Z Awokado.
Instrukcje
Aby zupę, obrać, pit, i grubo posiekać awokado. Purée je w robocie kuchennym z 1/2 szklanki bulionu, zielona cebula, sok z limonki, i tequila, skrobanie w dół boki w razie potrzeby. Przy włączonym silniku dodaj pozostały bulion. Doprawić do smaku Tabasco i solą.
Przełożyć zupę do dużej miarki lub miski i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Aby pieczony krem poblano, upiec chile pod brojlerem, aż skóra czernieje, obracając od czasu do czasu do pieczenia równomiernie, 10 do 15 minut łącznie.
Włóż chile do plastikowej torby, bezpiecznie ją uszczelnij i odstaw do ostygnięcia. Gdy chile jest wystarczająco chłodny do obsługi, oderwać i wyrzucić skórę.
Usuń rdzeń i nasiona i posiekać chile.
Pokrojone poblano włóż do robota kuchennego z kwaśną śmietaną, kminkiem i szczyptą soli. Proces aż do bardzo gładkiej, skrobanie boków raz lub dwa razy.
Przenieść do małej miski i przechowywać w lodówce, aż będą gotowe do służyć.
Aby służyć, wlać zupę z awokado do wysokich kieliszków lub filiżanek espresso o pojemności około 1/4 filiżanki i dopełnić każdą małą łyżką kremu poblano. Wierzch śmietany ze szczyptą plastrów zielonej cebuli i ułóż na tacy, aby służyć.
Zrobić pieczony krem poblano do 1 dnia przed i przechowywać w lodówce. Zrobić zupę do 4 godzin przed i przechowywać w lodówce.
Przedruk za zgodą Gourmet Game Night: zgryz–Sized, Mess–Free Eating for Board–Game Parties, Bridge Clubs, Poker Nights, Book Groups, and More by Cynthia Nims, copyright ©201
Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.